miercuri, 29 octombrie 2014

Prezentarea statiunii

Staţiunea noastră vă garantează o oază de vacanţă cu un personal prietenos şi servicii de calitate



Pe teritoriul localităţii a fost descoperit un important zăcământ hidrografic termomineral, în anul 1978 fiind forat un puţ de captare a apei termale la o adâncime de 1354 m. În zona de agrement a oraşului funcţionează încă din anul 1978 ştrandul termal. 

Apa termală care are o temperatură de suprafaţă de 72 Celsius şi o mineralizare totală de 9,84 g/l, este predominant clorurată-bicarbonatată-sulfatată (din punct de vedere al dominanţei anionilor) şi sodică-calcică-magneziană în prezenţa amoniului şi potasiului. Aceste calităţi o recomandă pentru utilizarea în cură externă, în afecţiuni reumatismale degenerative, afecţiuni reumatismale abarticulare, afecţiuni neurologice periferice cronice, afecţiuni ginecologice cronice (în afara puseelor inflamatorii), afecţiuni posttraumatice, boli asociate (boli profesionale, endocrine, boli de metabolism), dar şi pentru băi tonifiante, de întreţinere a condiţiei fizice sau pur şi simplu agremental, prin îmbinarea curelor de apă, aer şi soare.

Potrivit recomandărilor Institutului de Medicină Fizică Balneoclimaterică şi de Recuperare Medicală din Bucureşti, apa termominerală de la Tăşnad poate fi folosită în cură externă, în urmatoarele afecţiuni:
- stări preartozice
- reumatism degenerativ
- reumatism abarticular
- sechele posttraumatice
- afecţiuni ale sistemului nervos periferic
- ginecopatii
- afecţiuni dermatologice
- băi tonifiante, de întreţinere a condiţiei fizice a organismului




Compoziţia chimică a apei geotermale, conform buletinului de analiză:
Compoziţie Unităţi (mg/l) Cationi Unităţi (mg/l)
- Cloruri 5815,4 Sodiu 4040
- Bromuri 1,5 Potasiu 20,0
- Ioduri 1,2 Litiu 0,0
- Azotaţi 0,0 Amoniu 25,0
- Sulfaţi 46,1 Calciu 65,7
- Sulfuri 0,0 Magneziu 39,9
- Fosfaţi 0,0 Fier 1,5
- Bicarbonaţi 1171,4
- Arsenaţi 0,0

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu